1. Candida Thompson
Candida Thompson
Viool

Candida Thompson

De uit Schotland afkomstige violiste Candida Thompson studeerde aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen, waar ze met onderscheiding haar diploma behaalde. Daarna studeerde ze verder aan het Banff Centre for the Arts in Canada. Ze won diverse prijzen, waaronder het internationale Jeunesses Musicales-concours in Belgrado.

Als soliste stond ze op het podium bij diverse orkesten waaronder de Wiener Symphoniker, het Symfonieorkest van Tokio en het English String Orchestra. Ze kreeg in 1995 een aanstelling als concertmeester bij Amsterdam Sinfonietta en werd in 2003 ook artistiek leider van het gezelschap. Onder haar leiding kreeg het ensemble nationaal en internationaal grote bekendheid en maakte een groot aantal cd’s.

Candida Thompson is een gepassioneerd kamermusicus. Ze speelde samen met beroemde musici als Isaac Stern, Janine Jansen en Isabelle Faust. Met celliste Xenia Jankovic en pianist Paolo Giacometti vormt zij het Hamlet Piano Trio. Ze speelde op diverse gerenommeerde festivals waaronder het Kuhmofestival in Finland, het Gubbiofestival in Italië en het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht. Daarnaast gaf ze als gast leiding aan diverse kamerorkesten in Scandinavië, Spanje, Nederland en Groot-Brittannië. Candida Thompson speelt op een achttiende-eeuwse viool van Guarneri ‘del Gesù’.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23