Brabant Koor
Koor

Brabant Koor

Al sinds de oprichting in 1981 is het Brabant Koor een van de belangrijkste grote koren van de provincie dat ook daarbuiten veel bekendheid gekregen heeft. Het koor werkt op projectbasis en heeft inmiddels een pool van meer dan tweehonderd enthousiaste beroeps- en amateurzangers.

Onder hun vaste dirigent Louis Buskens hebben ze in de loop der jaren talloze concerten gegeven. Vaak wordt het koor door professionele orkesten in Nederland uitgenodigd voor grote vocale producties. Zo zong het Brabant Koor onder beroemde dirigenten als Jaap van Zweden, Valery Gergjev en Hartmut Haenchen.

Maar ook organiseert het Brabant Koor regelmatig eigen concerten waarbij de Philharmonie Zuidnederland de vaste begeleider is. De programmering is daarin vaak vernieuwend, vooruitstrevend en waagt het koor zich aan experimentele voorstellingen. Een mooi voorbeeld hiervan was onlangs The Epic of Gilgamesh, een prestigieus project met diverse concerten rond het gelijknamige oratorium van Martinů. Hierin werkte het koor samen met de Philharmonie Zuidnederland, de muziekopleiding van de Fontys Hogeschool en maakte het een uitgebreid lespakket voor de scholen in Tilburg. De NRC schreef daarover: ‘Het overduidelijk goed voorbereide Brabant Koor stal de show, met een heldere en bevlogen voordracht.’

www.brabantkoor.nl

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23