Bojan Čičić
viool

Bojan Čičić

Hoewel evenzogoed bedreven in het klassieke en romantische repertoire, is de Kroatische violist Bojan Čičić van het begin van zijn carrière gefascineerd geweest door de barokviool. Op dit instrument is hij dan ook een van de onbetwiste grootmeesters van deze tijd.

Zo soleerde hij onder meer bij het Budapest Festival Orchestra en Instruments of Time and Truth. Bij vele ensembles zoals La Nuova Musica en het European Union Baroque Orchestra, trad hij op als concertmeester, een functie die hij momenteel vervult bij de Academy of Ancient Music en het ensemble Florilegium. Daar er bij barokensembles vaak zonder aparte dirigent gewerkt wordt, kreeg hij in deze hoedanigheid vaak de leiding over het orkest waardoor hij ook in directie grote ervaring verwierf. Zo dirigeerde hij het Singapore Symphony Orchestra en het Orquestra Clássica do Sul in Portugal.

Enkele jaren geleden richtte Bojan Čičić het Illyria Consort op, waarmee hij concerteerde op gerenommeerde festivals als het Festival Laus Polyphoniae, het Festival de Sablé en het Festival Oude Muziek in Utrecht. Met dit gezelschap richt hij zich op onbekende muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Zo herontdekte hij de muziek van vergeten componisten als Giornovich en Carbonelli, waarvan hij een door Presto Classical bekroonde opname maakte.  Sinds 2016 is hij docent barokviool aan het Royal College of Music in Londen.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23