1. Benjamin Kruithof
Benjamin Kruithof
Cello

Benjamin Kruithof

Als zoon van zeer muzikale ouders, was het bijna vanzelfsprekend dat de uit Luxemburg afkomstige Benjamin Kruithof ook voor muziek zou kiezen. Nog maar vijf jaar oud kreeg hij zijn eerste lessen op de cello en gaf hij op zijn twaalfde al zijn eerste soloconcert met het Orkest van het Luxemburgse Conservatoire du Nord.

Hij volgde zijn cellostudie aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln en sinds 2017 de Universität der Künste in Berlijn.

Benjamin Kruithof zag zijn grote talent met prijzen bekroond tijdens diverse belangrijke concoursen. Daaronder in 2017 de Grand Prix Anne et Françoise Groben in Luxemburg en in 2019 de tweede prijs tijdens het Domenico-Gabrielli-Wettbewerb in Berlijn. Afgelopen najaar won hij de eerste prijs en de publieksprijs tijdens het concours van de Cello Biënnale in Amsterdam. ‘Gepolijst cellospel en extraverte podiumpresentatie’ oordeelde de jury over zijn optreden. Onlangs heeft Benjamin Kruithof zijn eerste cd opgenomen met de Nordwestdeutsche Philharmonie. Daarop speelt hij onder meer de Rococo Variaties van Tsjaikovski.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23