1. Annelien Van Wauwe
Annelien Van Wauwe
Klarinet

Annelien Van Wauwe

Nog maar acht jaar oud nam de Belgische Annelien Van Wauwe de klarinet voor het eerst ter hand, die ze sindsdien niet meer heeft losgelaten. Zij studeerde aan verscheidene conservatoria in Europa, waaronder de Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin en de Musikhochschule Lübeck, waar de befaamde klarinettiste Sabine Meyer haar docente was.

Ze won diverse prijzen in onder meer Lissabon, Turijn, Brussel en Berlijn, maar haar grote doorbraak kwam toen ze in 2012 een van de winnaars was van het ARD Musikwettbewerb in München. Van 2015 tot 2017 was ze BBC New Generation Artist en in 2018 won ze de felbegeerde Borletti-Buitoni Trust Award.

Annelien Van Wauwe heeft in haar carrière al met veel orkesten samengespeeld, zoals het Brussels Philharmonic, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin en het BBC Philharmonic Orchestra. Ook concerteerde ze in zalen als de Londense Wigmore Hall en het Amsterdamse Concertgebouw. Daarnaast maakte ze haar opwachting bij gerenommeerde festivals als het Lucerne Festival en het Schleswig-Holstein Musik Festival. Speciaal voor haar schreven Manfred Trojahn en Jelle Tassyns enkele composities. Haar eerste cd met werk van  Weinberg en Prokofjev kreeg van de Vlaamse radio de Klara Award voor jong talent van het jaar. Momenteel is ze hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23