1. Andrei Korobeinikov
Andrei Korobeinikov
Piano

Andrei Korobeinikov

 

Nog maart acht jaar oud gaf de Russische pianist Andrei Korobeinikov al zijn eerste recital. Hij studeerde aan het Conservatorium in Moskou, waar hij zijn diploma haalde met de aantekening ‘beste muzikant van het decennium’.

Hij vervolgde zijn opleiding aan het Royal College of Music in Londen. Hij won meer dan 20 internationale muziekprijzen waaronder de Scriabin International Piano Competition in 2004 en een jaar later de tweede prijs en de publieksprijs tijdens de Los Angeles Rachmaninoff International Piano Competition. Sindsdien werkte hij samen met orkesten als het Philharmonisch Orkest van Sint Petersburg, de Wiener Symphoniker en het Orchestre National de France.

Maar ook in klein bezetting is Andrei Korobeinikov veelvuldig op het podium te vinden. Hij gaf solorecitals in onder meer de Tonhalle in Zürich, Wigmore Hall in Londen en het Amsterdams Concertgebouw. Ook werkte hij samen met beroemde musici als Johannes Moser, Vadim Repin en Boris Berezovsky. Hij heeft verschillende cd’s op zijn naam staan waaronder een opname van het complete pianowerk van Skrjabin en de pianoconcerten van Sjostakovitsj. En ook buiten de muziek is hij actief. Hij heeft een master degree rechten, schrijft poëzie en spreek vloeiend Esperanto.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21