Agnes van Laar
sopraan

Agnes van Laar 

De jonge sopraan Agnes van Laar treedt al sinds de beginjaren van haar studie veelvuldig op als vocaal solist. Zo was  Agnes vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ te horen op NPO Radio 4 (werken van Monteverdi en Gesualdo) o.l.v. Klaas Stok.  Ook soleerde Agnes met Het Gelders Orkest o.l.v. Joop Schets (Mendelssohn-Elias), met Consensus Vocalis en het Parnassus Ensemble o.l.v. Klaas Stok (o.a. Bach-Magnificat), met het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Geert- Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen (Bach-Magnificat), met Florilegium Musicum (Bach-Oster Oratorium), met The Northern Consort (o.a. Bach- Gloria in excelsis Deo) en het Luthers Bach Ensemble (o.a. Bach- Matthäus Passion). Ook werd Agnes door sopraan Johannette Zomer en dirigent Béni Csillag in 2017 geselecteerd voor een jongtalentenprogramma waarin de Matthäus Passion werd uitgevoerd ( i.s.m. het Orkest van het Oosten en o.l.v. Béni Csillag).

Vorige maand was Agnes vanuit Tivoli in Vredenburg nog via een livestream te horen in een programma met vocale werken van Sweelinck o.l.v. Harry van der Kamp. Op het Grachtenfestival in Amsterdam, in een voorstelling met hoogtepunten uit de operageschiedenis, nam Agnes de rol van de Gravin (Mozart, Le Nozze) en van Frau Reich (Nicolai, Falstaff) op zich.
Het repertoire waarvoor Agnes gevraagd wordt, breidt zich ook uit naar werken van latere componisten als Rossini en Puccini.

Als koorzanger zong Agnes bij Bach Collegium Japan o.l.v. Masaaki Suzuki en tourde zij mee met de gehele Europa tour 2018.

Agnes startte haar vocale ontwikkeling bij Karin van der Poel aan het Utrechts Conservatorium. Zij vervolgde haar studie bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium, waar ze haar Bachelor afsloot.  Op dit moment volgt Agnes de Master Oude Muziek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Xenia Meijer en Sasja Hunnego én aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag bij Rita Dams, Peter Kooij, Pascal Bertin en Francesca Aspromonte. Agnes ontving masterclasses van o.a. Margreet Honig, Ira Siff, Charlotte Margiono, Nico van der Meel, Ann Murray en Paul Triepels (ademcoach). Op het gebied van opera werd zij gecoacht door Floris Visser, Elsina Jansen en David Prins.

www.agnesvanlaar.nl

 

 

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21