Tonnie Kievits
trompet

Tonnie Kievits

 

Hij werd in 1961 geboren in Millingen aan de Rijn. Hij volgde zijn studie trompet aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem bij Dick Teunissen en Peter van Loo.

Vanaf 1981 was hij werkzaam bij voorheen Het Gelders Orkest als stagiaire/remplaçant. In 1988 werd hij aangesteld als 1e trompettist. Als solist was Tonnie onder andere te horen met het Trompetconcert van Haydn, Concert nr. 1 voor piano en trompet van Sjostakovitsj, The quiet city van Copland, Concerto in modo antico van Panufnik en het Trompetconcert van Arutiunian.

Tonnie is lid van HGO 5 en HGO 7 (koperkwintet en koperseptet) en was ruim 10 jaar lid van het Nederlands Koper Ensemble. Hij is als hoofdvakdocent trompet verbonden aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem.

Als remplaçant is hij regelmatig te horen bij het Radio Filharmonisch Orkest, Radio Kamer Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tonnie werkte mee aan talloze radio-, cd-, dvd- en tv-registraties. Hij vertolkt al enkele jaren met Roberta Alexander, Claron McFadden, Marcel Reijans en Reinild Mees “The unforgettable songs of Leonard Bernstein”.