Arno Stoffelsma
aanvoerder

Arno Stoffelsma

 

De liefde voor de klarinet heeft Arno Stoffelsma (1982) niet van een vreemde. Zijn eerste lessen op dit instrument kreeg hij als zevenjarige van zijn moeder. Op zijn twaalfde werd hij toegelaten tot de Jong-Talent-Klas van het Amsterdams Conservatorium waar hij later ook zijn hoofdvakstudie bij George Pieterson volgde. In 2007 sloot hij zijn opleiding cum laude af.

Daarnaast volgde Arno Stoffelsma lessen bij onder anderen Thomas Friedli, Sabine Meyer en Brian Pollard. Enkele jaren was hij soloklarinettist bij het Noord Nederlands Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Na enkele jaren als freelance musicus te hebben gewerkt, werd Arno Stoffelsma in september 2007 aangenomen als plaatsvervangend eerste klarinettist bij destijds Het Gelders Orkest.

Naast zijn werk bij Phion is Arno Stoffelsma actief als solist. Als zodanig speelde hij bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest en het Amsterdam Symphony Orchestra. Met het Jeugdorkest Nederland ging hij in de zomer van 2005 uitgebreid op tournee. Met celliste Saskia Plagge en pianiste Cathelijne Noorland formeerde hij in 2004 het succesvolle Burlesco Trio. In 2006 verzorgde dit trio een reeks concerten in de Debuut concertserie. In 2008 wonnen zij op het Vriendenkransconcours van het Koninklijk Concertgebouw de publieksprijs, de persprijs en de AVRO Klassiek Prijs die hen in de gelegenheid stelde om een cd op te nemen.