Rieneke Brink
fluit

Rieneke Brink 

Rieneke Brink kreeg vanaf negenjarige leeftijd fluitlessen aan de muziekschool te Dieren van Karen Langendonk. Dit bleek een schot in de roos en met veel plezier vervolgde ze haar muzikale pad. Rieneke behaalde haar bachelordiploma in 2010 aan het conservatorium van Rotterdam waar ze bij Vincent Cortvrint studeerde. Haar masteropleiding volgde ze bij Pirmin Grehl aan het conservatorium van Luzern in Zwitserland. In 2012 behaalde zij daar haar masterdiploma met onderscheiding.

Sinds haar afstuderen werkte Rieneke als freelance musicus bij diverse Nederlandse orkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest en Philharmonie zuidnederland. Ook heeft zij een grote voorliefde voor kamermuziek. Met het TenToon Ensemble, bestaande uit 8 blazers, slagwerk en contrabas, speelt ze muziek uit allerlei genres op de meest uiteenlopende locaties.

Ook met het blazerstrio Dividivi3 ontwikkelt Rieneke bijzondere muzikale projecten en concerten. Dividivi3 speelde onder andere kindervoorstellingen op de Parade en festival Oranjewoud. Daarnaast maakt Rieneke deel uit van het fluitsextet 6Sense, geïnitieerd door Emily Beynon en de Nederlandse Fluitacademie. 

Vanaf 2020 is Rieneke als vaste fluitiste/piccoloiste verbonden aan het Phion.