Rieneke Brink
fluit

Rieneke Brink 

Rieneke Brink begon op haar negende met fluitlessen aan de muziekschool van Karen Langendonk in Dieren. Haar instrumentkeuze bleek een schot in de roos. In 2010 haalde ze haar bachelor aan het Rotterdams Conservatorium (tegenwoordig Codarts Rotterdam) waar ze bij Vincent Cortvrint studeerde. Ze vervolgde haar opleiding bij Pirmin Grehl aan de Hochschule Luzern - Musik in Zwitserland. Hier haalde ze in 2012 haar masterdiploma met onderscheiding. Na haar afstuderen heeft ze als freelance musicus gewerkt bij verschillende Nederlandse orkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest en philharmonie zuidnederland.

Rieneke heeft ook een grote liefde voor kamermuziek. Met het TenToon Ensemble, bestaande uit 8 blazers, slagwerk en contrabas, speelt ze muziek uit allerlei genres op de meest uiteenlopende locaties. Daarnaast ontwikkelt ze met het ‘eigenwijze’ blazerstrio Dividivi3 bijzondere muzikale projecten en concerten. Dividivi3 speelde onder andere kindervoorstellingen op de Parade en op het Oranjewoud Festival. Verder maakt ze deel uit van het fluitsextet 6Sense, een initiatief van Emily Beynon en de Nederlandse Fluitacademie. 

Rieneke is vanaf 2020 als vaste fluitiste/piccoloïste verbonden aan Phion. In Stories from within the orchestra verbindt ze haar belangstelling voor muziektheater en projecten die buiten de gebaande paden gaan, met haar positie als één van de musici in het orkest. Een kans die ze met twee handen aangreep.