Eileen McEwan
Eerste plaatsvervangend aanvoerder altviool

Eileen McEwan 

 

Eileen begon op achtjarige leeftijd met vioollessen. In het Nederlands Jeugd Strijk Orkest leerde zij de altviool kennen en besloot daarmee verder te gaan. Eileen studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ferdinand Erblich en daarna bij Thomas Riebl aan het Mozarteum in Salzburg. Ze maakte tournees door Europa met het Nationaal Jeugdorkest, Europeanen Union Youth Orchestra en het Mahler Jugend Orchester.

Sinds 2000 werkt Eileen bij Phion, voorheen Het Gelders Orkest, als plaatsvervangend aanvoerder. Daarnaast speelt ze als freelance altvioliste in Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en bij Sinfonia Rotterdam.

Eileen is actief in de kamermuziek. Zij heeft een duo met pianiste Patricia Verhagen en speelt kamermuziek binnen Phion formaties. Verder valt zij regelmatig in bij strijkkwartetten zoals het Jenufa Kwartet, van Dingstee Kwartet, Muzen kwartet en ze maakte deel uit van het Nieuw Prinsekwartet. In seizoen 14-15 was Eileen te horen bij de live begeleiding van de Introdans productie MODERNlive in het van Dingstee Kwartet met Schuberts strijkkwartet Der Tod und das Mädchen. Eileen speelt op een altviool van vioolbouwer Saskia Schouten.

Van 2013 tot 2015 heeft Eileen aan de European Rolfing Association in München gestudeerd. Sinds augustus 2015 is zij gecertificeerd als Certfied Rolfer®. In januari 2016 is zij een eigen Rolfing praktijk voor houding en beweging begonnen in Ede (Akoesticum) en Oosterbeek.