Saskia Bos
2de viool

Saskia Bos

 

Het mooie Gelderse plaatsje Barchem is mijn geboorteplaats. Vanaf mijn achtste jaar speel ik viool. Wat heb ik veel plezier gehad met dit instrument in mijn jeugd! Het lag dan ook voor de hand dat ik er mijn beroep van zou maken.

Sinds het behalen van mijn masterdiploma in 1985 heb ik een deeltijdaanstelling in het orkest. Dit heeft mij altijd de mogelijkheid gegeven op zeer uiteenlopend terrein actief te zijn in het muziekleven. Een grote liefde is het spelen van oude muziek. Ik voel me erg bevoorrecht dat ik ruim 20 jaar lang met enorm veel plezier heb mogen spelen in het Combattimento Consort Amsterdam. Het leverde mij een schat aan ervaringen op en prachtige herinneringen aan tournees naar heel veel landen.

In mijn kleurrijke muzikale leven ben ik ook concertmeester van het Parnassus Ensemble en primarius van het Meander Kwartet. Alle concerten speel ik op een speciaal voor mij door Willibrord Crijnen gebouwd instrument uit 2001. Het is een kopie van de ‘Vieuxtemps’ van Guarneri.

Naast het spelen in ons orkest en de verschillende ensembles geef ik ook vioolles. Ik vind het fijn om zo mijn ervaring door te kunnen geven.