Aimée Broeders
1ste viool

Aimée Broeders

Aimée Broeders begon op negenjarige leeftijd met vioollessen in haar geboorteplaats Boxtel. Na haar gymnasiumopleiding verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze aan het Sweelinck Conservatorium lessen kreeg bij Herman Krebbers en studeerde bij Davina van Wely, bij wie ze zowel haar Docerend als Uitvoerend Musicus diploma behaalde. Daarnaast volgde zij meestercursussen bij o.a. Saschko Gawriloff en aan de Carl Flesch Akademie in Baden-Baden bij Rainer Kussmaul.      
         

Aimée werkte als vaste remplacante bij o.a. Het Rotterdams Philharmonisch, Radio Filharmonisch en Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds maart 1995 is zij als eerste violiste verbonden aan Phion, voorheen Het Gelders Orkest.

Naast orkestmusicus is Aimée ook een enthousiast  kamermuziekspeler. Ze maakte deel uit van diverse ensembles, waaronder het pianotrio "Gatto" en het "Giacometti"-kwartet. In 2002 richtte zij met enkele HGO-collega's het strijkkwartet "Muzenkwartet" op, waarvan ze primarius is.

Als vioollerares leidt Aimée al vele jaren een bloeiende privé-lespraktijk. Tevens is zij viooldocente aan het Artez-conservatorium in Arnhem, waar zij zich in de eerste plaats richt op de jong talent klas. Haar liefde voor het lesgeven resulteerde de laatste jaren in een Pabo-opleiding naast haar werk.

Aimée heeft een eigen website: www.aimeebroeders.nl