1. Van Dingstee-Grevink Duo
Van Dingstee-Grevink Duo
Ensemble

Van Dingstee-Grevink Duo

 

Sinds juni 2012 vormen Marjolein van Dingstee en Inge Grevink het Van Dingstee Grevink Duo. Hun gezamenlijke passie voor het duo van Zoltan Kodaly bracht hen samen en sindsdien zijn programma's uitgebreid en worden concerten op diverse locaties en gelegenheden gespeeld.

De thuisbasis van Marjolein en Inge is Phion. Daarnaast remplaceren zij regelmatig bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest en hebben ze een rijk kamermuziek verleden. Marjolein was mede-oprichter en ruim 20 jaar lid van het Van Dingstee Kwartet en nam deel aan diverse festivals in binnen- en buitenland, waaronder Tanglewood Music Center Festival in de Verenigde Staten. Inge studeerde o.a. bij Raphael Wallfisch in Zürich, nam deel aan diverse festivals zoals Schleswig Holstein Musikfestival Orchester en speelde als solocelliste in het Gustav Mahler Jugend Orchester. 

Sinds 2014 vormen ze samen met Meintje de Roest het Cascata Strijktrio. Zij brengen hun passie voor kamermuziek over via woord en daad. Zo geven ze naast luchtige toelichtingen op werken tijdens concerten ook workshops en trainingen op maat.