Ravelli Brass

Ravelli Brass

Je ziet ze altijd broederlijk bij elkaar op het podium als Phion een concert geeft. Met elkaar geven ze volheid en volume aan het symfonieorkest. En dat doen ze al jaren met veel plezier. Met een zekere regelmaat zoeken ze elkaar op om met zijn zevenen in klein verband te spelen en te concerteren. Al weer meer dan 15 jaar treden ze in deze samenstelling op, vroeger onder de ensemblenaam HGO7 of HGO Brass. Sinds november 2021 speelt het ensemble onder de naam Ravelli Brass.

Alle leden van Ravelli Brass hebben naast het orkest nog de nodige activiteiten. Ze spelen regelmatig in andere orkesten in binnen- en buitenland en treden zo nu en dan solistisch op. Ze geven les aan conservatoria, muziekscholen en privéleerlingen maar ook zijn ze als dirigent of anderszins te vinden in de rijke wereld van de harmonie, fanfare en brassband.

Met Ravelli Brass geven ze nog een extra dimensie aan hun muzikale bestaan, zoals trombonist Christian Ansink verwoordt: “Bij het orkest ben je vaak met het grote gebaar bezig, met de kracht en decibellen van de orkestrale klank. Dan is het heerlijk om ook eens bezig te kunnen zijn met de subtiele mogelijkheden van onze instrumenten. In klein verband scheppen we een sfeer van kamermuziek en concentreren we ons op mooie details, perfect samenspel en een uitgebalanceerde samenklank. Het is een prachtige aanvulling op ons vak die veel voldoening schept en die ik niet graag zou willen missen”.