1. Het Gelders Koperseptet
Het Gelders Koperseptet
Ensemble

Het Gelders Koperseptet

Je ziet ze altijd broederlijk bij elkaar op het podium als Phion een concert geeft. Met elkaar geven ze volheid en volume aan het symfonieorkest. En dat doen ze al jaren met veel plezier. Daarbuiten hebben alle leden nog de nodige activiteiten. Ze spelen regelmatig in andere orkesten in binnen- en buitenland en treden zo nu en dan solistisch op. Ze geven les aan conservatoria, muziekscholen en privéleerlingen maar ook zijn ze als dirigent of anderszins te vinden in de rijke wereld van de harmonie, fanfare en brassband.

Met een zekere regelmaat zoeken ze elkaar op om met zijn zevenen in klein verband te spelen en te concerteren. Zoals trombonist Christian Ansink het verwoordt: “Bij het orkest ben je vaak met het grote gebaar bezig, met de kracht en decibellen van de orkestrale klank. Dan is het heerlijk om ook eens bezig te kunnen zijn met de subtiele mogelijkheden van onze instrumenten. In klein verband scheppen we een sfeer van kamermuziek en concentreren we ons op mooie details, perfect samenspel en een uitgebalanceerde samenklank. Het is een prachtige aanvulling op ons vak die veel voldoening schept en die ik niet graag zou willen missen”. Al weer bijna 12 jaar treden ze in deze samenstelling op, vroeger onder de ensemblenaam HGO7. Vaak was dat onder de noemer van de kamermuziekconcerten van het voormalige Het Gelders Orkest, maar een enkele keer spelen ze ook buiten orkestverband voor speciale gelegenheden.

Bij de opening van het vernieuwde Huis der Provincie op 20 september 2017 in Arnhem speelde het septet ook. Speciaal voor deze gelegenheid werd een arrangement geschreven van de twee meest beroemde aria's uit het operarepertoire. Samen met operaster Amira Willighagen brachten zij het 'O Mio Babbino Caro' & 'Nessun Dorma'. Koning Willem-Alexander was hier ook bij aanwezig.