Ensemble Rei
Ensemble

Ensemble Rei

 

Rei is een Grieks woord uit een gezegde van een oud-Grieks geleerde, Herakleitus. Hij was de eerste die doorzag dat in de kern der dingen beweging en geen vaste materie zit. Zijn uitspraak was: “ Ta panta rei”. Wat wil zeggen: alles stroomt. We leven in een wereld die dit nu meer dan ooit waar maakt. Alles verandert voortdurend en steeds sneller.

Zo ook ambieert dit ensemble, bestaande uit Aristotelis Potamianos (contrabas) en Maike Reisener (cello) zeer flexibel combinaties van strijkers in kamermuziek formaties te presenteren.

Van duet tot nonet en van Barok tot Rock! Een ander drijfveer van dit ensemble is om zo veel mogelijk nationaliteiten bij elkaar te brengen. Ons idee is dat muziek de mensen samen brengt, en als een universele taal tussen de verschillende talen en culturen, bruggen slaat. In een tijd van terugkerende polarisatie op allerlei fronten, vinden wij dat er een voorbeeld uit de kunst en de muziek moet komen, dat ons, allemaal zo verschillend, tot verzoening brengt. Ook de muziek die wij willen voordragen is zeer uiteenlopend: van Barok tot Rock! 

De verschillende muziekstukken en onze passie leveren daarbij ook een hoop verhalen! Het kan met de componist te maken hebben, of een legendarische uitvoering of een ervaring van de musicus zelf! Door de kleine setting en intieme sfeer ervaren het publiek en de musici gezamenlijk een unieke Reis. www.ensemble-rei.com