Duo Continuo

Duo Continuo

Het Duo Continuo speelt al sinds 2013 als duo-formatie samen en bestaat uit Maike Reisener (solo-celliste in Phion) en Aristotelis Potamianos (solo-bassist in Phion).

De basis van deze verassende combinatie zijn de duetten van Gioachinno Rossini en Domenico Dragonetti. Door de vriendschap tussen deze legendarische musici is het wonderbaarlijke “Duetto” van Rossini ontstaan, opgedragen aan Dragonetti die vervolgens zijn eigen duo gecomponeerd heeft. Verder hebben Maike en Aristotelis een zeer uiteenlopend repertoire: bewerkingen van duetten voor twee celli (Mozart, Barrière) of twee contrabassen (Gounod), maar ook hedendaagse muziek en eigen arrangementen.

Maike en Aristotelis hebben vanaf de allereerste noot die ze als continuo-collegae in het orkest samen hebben gespeeld, een gezamenlijk gevoel voor timing, intonatie en frasering gedeeld. Om nog meer van de kwaliteit van hun samenspel te mogen genieten, hebben ze besloten om duetten te gaan spelen. Dat vonden ze muzikaal zo verrijkend, dat ze niet meer konden stoppen: de twee reuzen van de strijkersfamilie hebben elkaar gevonden!