1. Shizuo Z Kuwahara
Shizuo Z Kuwahara
dirigent

Shizuo Z Kuwahara

De Japanse dirigent Shizuo Z Kuwahara studeerde orkestdirectie aan de Yale University en de Eastman School of Music in het Amerikaanse Rochester. Daarnaast kreeg hij lessen van onder anderen Leonard Slatkin en David Zinman. Ook fungeerde hij als assistent onder beroemde dirigenten als Seiji Ozawa en Valery Gergjev en bij het Philadelphia Orchestra en het Boston Symphony Orchestra.

Hij won diverse prijzen, waaronder concoursen in Kopenhagen, Tokyo en Sint Petersburg. Met zijn eerste prijs tijdens de Sir Georg Solti International Conductors’ Competition in Frankfurt in 2008 kwam zijn carrière in een stroomversnelling.

Shizuo Z Kuwahara was te gast bij onder meer het Baltimore Symphony Orchestra, het Symfonieorkest van Tokyo, het Pools Kamerorkest en het Rundfunk-Sinfonieorchester Saarbrücken. Enkele jaren was hij als docent orkestdirectie verbonden aan het College of William and Mary in Williamsburg Virginia en de American University in Washington D.C. Van 2009 tot 2016 was hij chef-dirigent van het Augusta Symphony Orchestra in Georgia.

In 2018 maakte hij zijn debuut met Verdi’s La Traviata bij het Primorsky Podium in Wladiwostok, onderdeel van het befaamde Mariinski Theater van Sint Petersburg. Een jaar later is hij daar benoemd als vaste gast-dirigent. Met het concert bij Phion in februari 2021 maakt Shizuo Z Kuwahara zijn dirigentendebuut in Nederland.