Rob Vermeulen
Dirigent

Rob Vermeulen

 

In zijn uitgebreide en veelzijdige carrière is Rob Vermeulen van onschatbare waarde geweest voor de Nederlandse korenwereld. Lange tijd, van 1993 tot 2010, was hij dirigent van het Nederlands Concertkoor. In die jaren bouwde hij het koor uit tot een van de beste grotere amateurkoren van Nederland dat samenwerkte met grote dirigenten als Valery Gergiev, Frans Brüggen en Edo de Waart.

Maar ook verder kan Rob Vermeulen bogen op een omvangrijke en afwisselende carrière. Hij was dirigent van het Utrechts Projectkoor, het Bachkoor Holland en Kamerkoor Venus in Utrecht. Ook leidde hij het Projektorkest van de Twintigste Eeuw en was vaste gastdirigent bij het Bustan Festival in Libanon. Momenteel is hij dirigent van Musica Vocale in Wageningen en het Oost-Nederlands Kamerkoor in Doetinchem. Beide koren bracht hij samen in een indrukwekkend project rond het Concert voor Koor van Schnittke.

 

Als dirigent van het Bachkoor Nijmegen leidde hij in samenwerking met Het Gelders Orkest diverse grote vocale producties. Over een Johannes-Passion van enkele jaren geleden schreef de Gelderlander: ‘Het Bachkoor onder Vermeulen, ondersteund door het ad rem spelende Het Gelders Orkest, zong met ijzingwekkende precisie de ingewikkeldste turbae-partijen.’ Met dit alles heeft hij ook nog tijd voor projecten met orkest de ereprijs en is hij docent koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht en Artez in Enschede.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21