1. Marnix Willem Steffen
Marnix Willem Steffen

Marnix Willem Steffen

Geboren in Delft studeerde Marnix Willem Steffen viool aan het conservatorium van Rotterdam en volgde lessen orkestdirectie aan onder meer de Accademia Musicale Chigiana in Siena. Hij speelde als concertmeester bij enkele orkesten en gaf recitals met pianist Daniel Wayenberg.

In 2005 maakte hij zijn debuut als dirigent bij het Orquestra Ciudad de Granada. Vandaar vertrok hij in 2011 naar Peru en werd chef-dirigent van het Orquesta de la Ciudad de los Reyes in Lima. Toen dit orkest na vijf jaar werd opgeheven richtte hij het Orquesta de Cámara Nueva Lima Clásica op. Naast zijn vaste verbintenis in Peru trad hij regelmatig op als gastdirigent in heel Zuid-Amerika. Ook was hij docent aan het Conservatorio Nacional de Música de Perú.

In 2020 keerde Marnix Willem Steffen terug naar Nederland waar hij opnieuw gestalte geeft aan zijn carrière als dirigent en violist. Maar Zuid Amerika is hij niet vergeten. Hij is nog steeds artistiek leider van het kamerorkest in Lima. Ook is hij verbonden aan diverse culturele instanties en ambassades, draagt bij aan de verspreiding en ontwikkeling van de klassieke muziek, en stimuleert hij de muzikale uitwisseling tussen Zuid-Amerika en Europa.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21