Kahchun Wong
Dirigent

Kahchun Wong

De Singaporese dirigent Kahchun Wong studeerde aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn en was protegé van de legendarische dirigent Kurt Masur.

In 2015 maakte hij zijn debuut bij het Singapore Symphony Orchestra. Een jaar later trad hij toe tot de Dudamel Fellowship van het Los Angeles Philharmonic Orchestra. In hetzelfde jaar deed hij van zich spreken toen hij de Mahler Competition won, georganiseerd door de Bamberger Symphoniker. Dit bracht zijn carrière in een stroomversnelling.

In de afgelopen jaren dirigeerde Wong onder meer de Staatskapelle Weimar, het Tsjechisch Philharmonisch Orkest en het New York Philharmonic Orchestra. Van 2018 tot 2022 was hij chef-dirigent van de Nürnberger Symphoniker, een periode die hij afsloot met Moessorgski’s Schilderijententoonstelling in een eigen bewerking voor traditionele Chinese instrumenten en symfonieorkest. Vanaf seizoen 23/24 is hij chef-dirigent van het Japans Philharmonisch Orkest.

Kahchun Wong zet zich in voor verschillende projecten om muziek dichter bij kinderen te brengen. Zo is hij samen met Marina Mahler, kleindochter van de befaamde componist, oprichter van Project Infinitude, dat zich vooral richt op kinderen uit kansarme gezinnen. In 2019 kreeg hij de Duitse Orde van Verdienste voor zijn inspanningen ter bevordering van de Duits-Singaporese relatie.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21