1. Jules van Hessen
Jules van Hessen
Dirigent

Jules van Hessen

 

Jules van Hessen volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en daarnaast volgde hij lessen bij Peter Eötvös en Gennadi Rosjdjestvensky. Tussen 1986 en 1988 behoorde hij tot de finalisten van de Internationale Dirigentencursus van de NOS. Verder won hij prijzen op de concoursen van San Remo, Graz en Kopenhagen. Dat laatste leverde hem engagementen op bij diverse Deense orkesten.

In Nederland stond hij voor onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentieorkest en Het Gelders Orkest. In het buitenland dirigeerde hij ensembles als het Manchester BBC Orchestra en het San Francisco Chamber Orchestra. Daarnaast leidde hij diverse operaproducties in Duitsland en in Nederland voor het toenmalige Opera Forum.

 

Sinds 1987 is Jules van Hessen vaste dirigent van het Philips Symfonie Orkest, waarmee hij cd-opnames maakte van enkele Mahler-symfonieën. Ook is hij, sinds de oprichting in 1985, muzikaal leider van het Nederlands Theater Orkest. Enkele seizoenen maakte Jules van Hessen furore met ‘Maestro Jules Onthult’, waarbij hij, met Het Gelders Orkest, symfonische muziek voor het publiek uitlegde en dirigeerde. Een concept dat hij ook met andere orkesten uitvoerde en dat op televisie te zien was. In november 2017 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet en betrokkenheid bij de bekendheid van klassieke muziek.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21