Jaume Santonja
Dirigent

Jaume Santonja

Tot voor enkele jaren geleden was de Spaanse dirigent Jaume Santonja slagwerker. Hij studeerde slagwerk aan het Amsterdams Conservatorium en was als eerste slagwerker verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Gaandeweg groeide de belangstelling voor het dirigeren en hij volgde een opleiding orkestdirectie aan het conservatorium van Antwerpen. Daarnaast volgde hij een masterclass bij het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Iván Fischer.

Inmiddels werkt Jaume Santonja hard aan een succesvolle carrière als dirigent. Hij won de tweede prijs tijdens het V Concurso de Dirección Orquestal in Córdoba en drong in 2016 door tot de laatste fasen van de Donatella Flick Conducting Competition in Londen. Hij dirigeerde niet alleen een groot aantal Spaanse regionale orkesten, maar ook het Orchestra Sinfonica Siciliana en het BBC National Orchestra of Wales. Momenteel is hij assistent-dirigent van het City of Birmingham Symphony Orchestra.

Naast uitvoerend musicus is hij ook actief als arrangeur en componist en heeft enkele kamermuziekwerken op zijn naam staan.