Günter Neuhold
Dirigent

Günter Neuhold

 

Al meer dan vijftig jaar behoort de Oostenrijkse dirigent Günter Neuhold tot de vooraanstaande dirigenten in de wereld. In die lange carrière heeft hij vrijwel alle grote orkesten in de wereld geleid. Hij was chef-dirigent bij onder meer het Orquestra Sinfonica de Bilbao en het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een internationaal bekend orkest.

Momenteel is hij vaste gastdirigent van het Hongaars Nationaal Orkest van Szeged. Daarnaast was hij te gast bij onder meer de Wiener Philharmoniker, de Staatskapelle Dresden en het Philharmonia Orchestra.

Ook als operadirigent heeft Günter Neuhold een grote reputatie opgebouwd. Hij was muzikaal leider van het Teatro Regio di Parma, het Badisches Staatstheater Karlsruhe, waar hij groot succes had met de opera’s van Strauss en een complete Ring-cyclus van Wagner, en het Theater der Freien Hansestadt Bremen. Daarnaast leidde hij producties in theaters als de Wiener Staatsoper, de Scala in Milaan en de Opéra National de Paris. Hij heeft tientallen cd’s opgenomen. Daaronder diverse Mahler-symfonieën en de bijzondere opera Der Vampyr van Marschner.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21