Fuad Ibrahimov
dirigent

Fuad Ibrahimov

De uit Azerbeidzjan afkomstige Fuad Ibrahimov was al op vijftienjarige leeftijd altviolist van het Staats Symfonieorkest van zijn land. Hij studeerde altviool, aanvankelijk aan de Muziekacademie van Bakoe en later aan de Kölner Musikhochschule.

Vanaf 2006 studeerde hij daar ook orkestdirectie. Twee jaar later was hij al vaste dirigent van het studenten symfonieorkest Sinfonietta van de stad. In 2010 kreeg hij van de Deutscher Akademischer Austauschdienst een stipendium voor zijn bijzondere talenten als buitenlands muziekstudent. Twee jaar later leidde hij zijn eerste operaproductie bij de Oper Köln met het Gürzenich Orchester. In 2018 was hij één van de prijswinnaars van het dirigentenconcours ‘Evgeny Svetlanov’ in Parijs.

Tegenwoordig is Fuad Ibrahimov chef-dirigent van de Neue Philharmonie München en het Bakoe Kamerorkest. Ook is hij vaste dirigent van het Staats Symfonieorkest van Azerbeidzjan. Daarnaast treedt hij veelvuldig op als gastdirigent en leidde onder meer het Orchestre Philharmonique de Monte-Carlo, de Nürnberger Symphoniker en de Royal Philharmonic Orchestra in Londen. Hij heeft diverse cd’s op zijn naam staan, waaronder een bijzondere opname met het Svetlanov Symfonieorkest geheel gewijd aan symfonisch werk van de Belgische componist Jean Alphonse De Zeegant.