Eric Kotterink
Dirigent

Eric Kotterink

Eric Kotterink begon zijn loopbaan als hoboïst en speelde als zodanig regelmatig mee met Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Naast zijn studie hobo in Amsterdam studeerde Eric Kotterink orkestdirektie bij T. Lehmann in Zwolle. Van 1996 tot 2019 was hij dirigent van het Koninklijk Concertkoor Hosanna van Bunschoten-Spakenburg.

Momenteel is hij dirigent van het ECOK Concertkoor in Enschede, het Concertkoor Sursum Corda in Almelo en de TCOV Hengelo.

Met deze koren verzorgt hij regelmatig concerten met natuurlijk de Matthäus-Passion van Bach, maar ook grote koorwerken van onder anderen Verdi, Mendelssohn en Brahms. Als dirigent leidde hij naast het koor ook orkesten als het Promenade Orkest, Philharmonia Amsterdam en de Kammerphilharmonie Dortmund.

Onder de hoede van IC Productions dirigeerde Eric Kotterink diverse concerten in het buitenland in onder meer Praag, Wenen en Berlijn. Van 2014 tot 2017 was hij dirigent van het symfonieorkest van Nordhorn. Zestien jaar lang was hij artistiek leider van de Euregio Konzert Gesellschaft Stadtlohn. Sinds 2015 is hij leider van de Stichting Enschedese Meezingconcerten.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21