1. Claus Peter Flor
Claus Peter Flor
dirigent

Claus Peter Flor

Alweer enkele decennia behoort Claus Peter Flor (1953), die kan bogen op een indrukwekkende carrière, tot de absolute top van de Duitse dirigenten. Na zijn studie bij onder anderen Rafael Kubelík en Kurt Sanderling werd hij al op 31-jarige leeftijd benoemd tot chef-dirigent van het Konzerthausorchester Berlin. 

Daarna was hij jarenlang actief als gastdirigent bij onder meer de Berliner Philharmoniker, het Dallas Symphony Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.  Van 2008 tot 2014 was Claus Peter Flor chef-dirigent van het Maleisisch Philharmonisch Orkest. Sinds 2017 is hij chef-dirigent van het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, waarmee hij een complete Mahlercyclus op cd heeft gezet.

Ook als operadirigent heeft Flor veel belangrijke uitvoeringen op zijn naam staan in grote operahuizen in Berlijn, München, Houston en Amsterdam. Al lange tijd heeft hij een warme band met het Théâtre du Capitôle in Toulouse, waar hij een groot aantal producties heeft geleid.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21