Bertie Baigent
dirigent

Bertie Baigent

Nog maar 27 jaar oud heeft de Engelse dirigent Bertie Baigent al grote indruk gemaakt in de wereld van de klassieke muziek. ‘Een talent waarmee we rekening moeten houden’, schreef Opera Magazine onlangs. Hij studeerde orkestdirectie en compositie aan de Royal Academy of Music in Londen waar hij in 2018 in beide richtingen met onderscheiding afstudeerde.

In zijn nog korte carrière dirigeerde hij al diverse grote orkesten waaronder het Philharmonisch Orkest van Tokyo, het London Philharmonic Orchestra en het Colorado Symphony Orchestra. Al verscheidene jaren is hij leider van het Waterperry Opera Festival in Oxford, waar hij een aantal succesvolle producties dirigeerde. In 2022 werd hij benoemd tot assistent-dirigent van het City of Birmingham Symphony Orchestra. Bertie Baigent was prijswinnaar bij concoursen in onder meer in Tokyo en Turijn. Afgelopen jaar won hij met diverse prijzen de International Conducting Competition Rotterdam, waarmee hij een assistentschap bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest verkreeg.

Bertie Baigent is niet alleen dirigent maar geniet ook bekendheid als componist. Vele van zijn composities, waaronder muziek voor koor en orgel, kamermuziek en symfonische werken hebben inmiddels hun weg naar het concertpodium gevonden.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21