Antony Hermus
Dirigent

Antony Hermus

Als zesjarige was Antony Hermus al achter de pianotoetsen te vinden. Hij studeerde piano en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium bij onder anderen Jac van Steen. Zijn carrière begon hij als repetitor bij het Theater Hagen, waar hij binnen enkele jaren opklom tot Generalmusikdirektor.

Van 2009 tot 2015 was hij leider van het Anhaltische Theater en de Anhaltische Philharmonie in Dessau, waar hij een complete Ring van Wagner dirigeerde. Nog steeds is hij honorair dirigent van het orkest.

In de loop der jaren heeft Antony Hermus een groot aantal orkesten gedirigeerd, waaronder het Royal Philharmonic Orchestra , het Deens Nationaal Orkest en in Nederland het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2017 maakte hij met de Bamberger Symphoniker een veelgeprezen opname van orkestwerken van Diepenbrock. In de opera maakte hij furore bij onder meer de Komische Oper Berlin, de Opéra national du Rhin in Straatsburg en de Nederlandse Reisopera.

Momenteel is Antony Hermus vaste gastdirigent van het Noord Nederlands Orkest en de Opera North in het Engelse Leeds. Daarnaast is hij artistiek adviseur van het Nationaal Jeugdorkest en gastdocent aan het Amsterdams Conservatorium. Met ingang van seizoen 2022/2023 is hij benoemd tot chef-dirigent van het Nationaal Orkest van België.