1. Cormac Ó Briain

Cormac Ó Briain

cello

Cormac Ó Briain

Afgestudeerd aan de CIT Cork School of Music, waar hij les had van Chrsitopher Marwoord, vervolgt de jonge cellist Cormac Ó Briain momenteel zijn opleiding bij professor Jelena Ocic aan het Conservatorium van Amsterdam. Cormac volgde ook masterclasses bij onder andere Rocco Filippini, Peter Bruns, Christoph Richter, Young Chang Cho, Andres Diaz en Marin Cazacu. Bij deze laatste studeerde hij een jaar in Boekarest.

Gedreven artiest als hij is, trad Cormac op bij diverse festivals in Ierland en daarbuiten, waaronder de Amsterdam Cello Biënnale, het Aurora Chamber Music Festival in Zweden en het Carl Orff Chamber Music Festival in Italië. Hij nam deel aan het RTÉ National Symphony Orchestra Mentoring Scheme in Dublin en Academos, het coaching programma van het Irish Chamber Orchestra. Ook speelde hij met grote regelmaat in het Orchestra of the National Youth Ballet of Ireland. Hij kreeg een beurs om deel te nemen aan het Camerata Ireland’s Clandeboye Festival in 2015 en speelde tijdens het West Cork Chamber Music Festival in 2017 en 2018.

Cormac heeft een aantal prijzen gewonnen tijdens festivals en concoursen in heel Ierland. Zo kreeg hij de ‘Beggs and Partners Instrumentalist of the Year Award’ tijdens het Ballymena Music Festival in Noord-Ierland en de Senior Instrumental Bursary’ tijdens de Sligo Feis Ceoil. Daarnaast kreeg hij diverse onderscheidingen tijdens de ESB Feis Ceoil en Feis Maitiu Corcaigh en was hij prijswinnaar bij de Irish Freemasons Young Musician Competition.