1. Publiek weer welkom in concertzaal bij Phion Live

Publiek weer welkom in concertzaal bij Phion Live

Gepubliceerd op 02.06.2021

Nieuws

Na maanden van streamingconcerten kun je Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel weer live beleven. Op 11, 12 en 13 juni brengen ensembles van het orkest een weekend vol muziek in Enschede en Zwolle. Een feestelijke opening van de theaters en concertzalen met solisten Ellen ten Damme, Laetitia Gerards en Eric Vloeimans. Onder leiding van verschillende dirigenten betreden de musici van Phion maar liefst 11 keer het podium. In een sfeervolle en informele setting aan een eigen tafeltje, geniet je van een intiem en persoonlijk concert.

Phion Live

Phion Live: Ellen ten Damme & Laetitia Gerards

Drie fantastische programma’s rouleren door het openingsweekend heen waarbij elke keer andere accenten gelegd worden. Componist Kurt Weill trapt in Zwolle af. Zijn aanstekelijke stijl die het midden hield tussen klassiek, jazz en schlager scoorde menig hit. In dit concert hoor je de bekendste songs uit de Dreigroschenoper, Mahagonny en Happy End voorbijkomen. Twee uiteenlopende zangeressen soleren in dit programma onder leiding van Sander Teepen: klassiek sopraan Laetitia Gerards en singer-songwriter Ellen ten Damme, beide als geen ander kenner van de muziek van Weill. 

Phion Live: Otto Tausk

Het concert onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk wordt gevuld met twee hoogtepunten uit het repertoire voor strijkorkest. In zijn prachtige Idyll geeft Janáček ons een rondleiding door Tsjechië. Minstens even idyllisch is Apollon musagète van Stravinsky. Dansmuziek die met zijn homogene klank van strijkers de kunst van de god Apollo en zijn muzen in alle eenvoud verheerlijkt. Een ‘wit ballet’ noemde de componist het, dat door zijn serene klanken de muziek een subtiele tijdloosheid verleent.

Phion Live: Eric Vloeimans & koperblazers

Bij de opening van de concertzalen kan een feestelijk concert met Nederlands bekendste en kleurrijkste trompettist Eric Vloeimans natuurlijk niet ontbreken. Vloeimans heeft een onuitwisbare indruk gemaakt op klassiek Nederland met de enerverende programma’s die hij met symfonieorkesten heeft gemaakt. Hij klimt niet over de muur die genres scheidt, hij haalt ze gewoon weg. Het maakt zijn ‘symfonische’ concerten tot ware happenings waarbij je vergeet dat er pop, jazz of klassiek zou bestaan.

Extra concert voor de zomer

Nog voordat de zomer officieel van start gaat brengt het orkest nog een extra concert in Doetinchem, Enschede, Arnhem en Nijmegen. Begenadigd hoboïst en uitstekend dirigent Alexei Ogrintchouk dirigeert Phion dan in een vrolijk concert met werken van Mendelssohn en Dvořák.

Meer informatie

De concerten duren ongeveer 1 uur en hebben geen pauze. Kaarten kosten € 25,- en zijn beperkt, de livestream is gratis te bekijken via het YouTubekanaal en de Facebookpagina van Phion. Bij alle concerten worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Het gebruik van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand is verplicht. Met maximaal 50 personen in de zaal bij Phion Live is testen voor toegang niet nodig. Voor het concert met Alexei Ogrintchouk kan de zaalcapaciteit worden uitgebreid en kunnen toegangstesten verplicht worden gesteld.

naar Concertagenda