1. Phion en Musis & Stadstheater wensen Vitesse succes

Phion en Musis & Stadstheater wensen Vitesse succes in de bekerfinale

Gepubliceerd op 15.04.2021

Nieuws

In de aanloop naar de KNVB-Bekerfinale van zondag 18 april tussen Vitesse en Ajax steunen Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Musis & Stadstheater de Arnhemse voetbalclub door het clublied 'Geel en zwart zijn onze kleuren' in een symfonische versie voor groot orkest op te nemen.

Deze instrumentale versie van het clublied in een nieuw arrangement voor symfonieorkest, is speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd door meesterarrangeur Bob Zimmerman en is opgenomen in de Parkzaal van Musis. De verbindende kracht van voetbal en cultuur worden met deze aanmoediging samengebracht. 

Een terugblik naar 30 april 2017

Een dag die Vitesse-fans nooit zullen vergeten. De dag waarop Vitesse voor het eerst in haar bestaan de felbegeerde KNVB-Beker veroverde. Ze moesten er 125 jaar op wachten, maar in een bomvolle Kuip in Rotterdam werd AZ met 2-0 verslagen door de Arnhemmers, door twee doelpunten van Ricky van Wolfswinkel. Het winnen van de KNVB-beker door Vitesse was voor het orkest (destijds Het Gelders Orkest) reden voor een eerbetoon en zij speelde vervolgens in de Parkzaal van Musis het nummer ‘We are the champions’ voor Vitesse en haar supporters.

Finale

De bekerfinale tussen Ajax en Vitesse, de nummers één en vier van de Eredivisie, begint op zondag 18 april om 18.00 uur.

'Geel en zwart zijn onze kleuren'