1. Joris Nassenstein nieuwe Manager artistieke zaken Phion

Joris Nassenstein nieuwe Manager artistieke zaken Phion

Gepubliceerd op 28.01.2021

Nieuws

Per 1 februari is Joris Nassenstein aangetrokken als Manager artistieke zaken bij Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Met chef-dirigent Otto Tausk is de artistieke leiding van Phion sterk bezet en kan het orkest verder bouwen aan de toekomst. Nassenstein volgt ad interim manager Kees Kramer op.

Vernieuwende en grensverleggende producties

Joris Nassenstein studeerde fluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Koos Verheul. In het Concertgebouw en later bij Holland Symfonia en Stichting Orkestkeuken was hij pionier in het maken van innovatieve concerten voor kinderen en nieuw publiek. Met de vele edities van SOUK in het Concertgebouw liet hij orkesten Arabische muziek ontdekken en bracht hen zo in contact met een nieuw publiek. Voor kinderen ontwikkelde hij o.a. samen met Orkater en ISH een nieuw genre van muziektheater met klassieke muziek, waarin de musici conventies overboord zetten om de verbinding met het jonge publiek aan te gaan. Nassenstein werkte mee aan vele televisie-uitzendingen vanaf de Uitmarkt en aan het programma Maestro.

Verbinding met publiek

Nassenstein: ‘Ik heb een groot geloof in de zeggingskracht van de symfonische muziek, voor ons vaste publiek en voor mensen die we leren kennen omdat we onszelf uitdagen met avontuurlijke projecten. Al mijn hele werkzame leven zet ik mij ervoor in dat het symfonieorkest zich zo ontwikkelt dat het in verbinding staat met een breed publiek en een rol van betekenis speelt in het hart van de samenleving. De missie van Phion ademt diezelfde ambitie, daarbij voel ik mij thuis. Ik zie er naar uit om in samenwerking met alle partners van het orkest een veelkleurig programma te realiseren. Een programma dat urgent en actueel is en waarmee we ons publiek inspireren.’