1. Samen verder als Phion

Twee orkesten samen verder als Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel

Gepubliceerd op 28.05.2020

Nieuws

Vanaf 1 juni 2020 gaan Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten verder onder de naam Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Als één orkest gaan we nog meer mooie muziek maken. Het programma dat gepland staat voor seizoen 20-21 zal er i.v.m. de corona-maatregelen anders uit gaan zien dan zoals je op deze website kan vinden. We werken echter hard aan een aangepast programma dat uitvoerbaar is in de huidige tijd.

Samen verder als Phion

Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten zijn op 1 september 2019 met elkaar gefuseerd. Op 4 oktober van dat jaar lanceerden we, tijdens ons eerste gezamenlijke concert, de nieuwe naam Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Er is destijds voor gekozen de nieuwe naam niet meteen te hanteren, maar de tijd te nemen om deze naam bij medewerkers, publiek en stakeholders te laten landen. Met het aflopen van het culturele seizoen 19-20 is het moment voor de definitieve naamswijziging nu aangebroken. Graag hadden we deze naam feestelijk gelanceerd met het uitkomen van onze brochure voor seizoen 2020-2021, medio april. Helaas is dat door de coronabeperkingen niet mogelijk. Desondanks hebben we besloten op 1 juni over te gaan tot het voeren van onze nieuwe naam Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. We doen dat, i.v.m. de actualiteit, zonder muzikaal feestje maar met gepaste trots.

Programma seizoen 20-21

Het programma dat gepland staat voor seizoen 20-21 zal er i.v.m. de corona-maatregelen anders uit gaan zien dan zoals je op deze website kan vinden. We werken echter hard aan een aangepast programma dat uitvoerbaar is in de huidige tijd. Op deze manier hopen we, ondanks de beperkingen, toch voor zoveel mogelijk mensen van betekenis te kunnen zijn met (live) symfonische muziek. Hierover volgt later meer informatie.

Voor iedereen iets te ontdekken

Het is de missie van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel om zoveel mogelijk mensen van betekenis te zijn met live symfonische muziek. We brengen muziek dichtbij en zoeken ons publiek op, binnen en buiten de concertzaal. We vernieuwen en verrassen. We bieden een grote variëteit in muziek en presentatie. Zo valt er voor iedereen iets te ontdekken.

Phion

De naam Phion is afgeleid van philharmonie en ontdekken. Philharmonie, of philharmonisch orkest van Oost-Nederland is echter ook passend. Er is voor gekozen om dit niet expliciet te verbinden aan naam en visuele identiteit. Dit maakt het voor publiek en orkest mogelijk om er (ook) eigen betekenis aan te geven. De toevoeging ‘Orkest van Gelderland & Overijssel’ geeft aan wat we zijn en voor wie we er zijn. Het geeft ons publiek een gevoel van nabijheid en toegankelijkheid. Tevens is dit een link met ons verleden en creëert het herkenbaarheid voor toekomstig nieuw publiek.

Historie

Benieuwd naar de geschiedenis van de voormalige orkesten? Lees hier meer over hun rijke historie.

naar historie