1. Bruisende Bernstein gedoopt door Phion

Bruisende Bernstein gedoopt door Phion

Gepubliceerd op 07.10.2019

Recensie

Dit weekend was het zover! Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten markeerden de officiële samenwerking als één organisatie. Samen met de Nederlandse Reisopera, het koor Consensus Vocalis en een topcast van solisten brachten zijn de muzikale comedy Wonderful Town van Leonard Bernstein. Voorafgaand aan de première in Enschede werd de nieuwe naam gepresenteerd, Phion. Daarna was het de tijd voor Bernsteins Broadwayhit. Mooie reacties volgden dit weekend van bezoekers en pers. Hieronder een greep uit de recensies.

Lof voor Wonderful Town

''De strijkers vloeien prachtig, de kopersectie is overtuigend aanwezig en geeft de juiste jazzy klanken die later nog indringender zullen worden, met schitterende klarinetklanken en fijne partijen voor onder meer saxofoons en trombone."

"Met deze concertante uitvoering van de musicalklassieker Wonderful Town hebben de beide orkesten en de Nederlandse Reisopera de concertante uitvoeringspraktijk een eer bewezen. En dirigent Marshall weet samen met de zangers het juiste jazzgevoel over te dragen." Lees hier de hele recensie uit Theaterkrant.

Lef en souplesse

"De musiceervreugde die Muziekcentrum Enschede vrijdag deed daveren, getuigt van vertrouwen in een zonnige toekomst."

"Dirigent Wayne Marshall liet de strijkers en blazers van de gebundelde orkesten flamboyant schitteren, vast luidruchtiger dan een orkestbak op Broadway." Hun lef en souplesse in dit ongewone repertoire dwong terecht veel bewondering af.

Lees de wervelende recensie van Place de l'Opera.

Veelbelovende toost op de toekomst

Trouw bekroonde Wonderful Town met maar liefst vier sterren!

''Onder leiding van Wayne Marshall en in samenwerking met de Nederlandse Reisopera bliezen de musici Bernsteins Broadwayshow uit 1953 nieuw leven in. De muziek, de energie van de uitvoerenden en de vaart in het geheel toverden in Enschede een glimlach op de gezichten van de luisteraars."

"Een mooie uitdaging voor de solozangers: musicalachtige nonchalance in hun performance brengen. De lenige tred, het zoete dansje en de theatrale overgave gingen bij Esther Maas (als Ruth), Allen Boxer (als haar liefde op de bühne Robert Baker) en Laetitia Gerards (als Eileen) hand in hand met een goede stemconditie. Guido Spek is de verteller van dienst, die het wel en wee van de gelukszoekers smakelijk toelicht."

"Een vrolijke noot, deze Bernstein, en een veelbelovende toost op de toekomst.''

Lees de hele recensie uit Trouw.