1. Muziek staat nooit stil

Muziek staat nooit stil

Muzikale initiatieven in coronatijd

Muziek staat nooit stil

Elke andere normale dag zouden we via deze website, via nieuwsbrieven, de krant, flyers en posters langs de weg, onze concerten bij je onder de aandacht brengen. Je op de hoogte stellen van al het moois dat we de komende dagen op het programma zouden hebben staan. Zodat je live kon komen genieten van ons orkest in een van de vele concertzalen in Nederland.

Maar het is geen normale dag. Al dagen niet meer. De wereld staat stil, zo lijkt het. Maar ook weer helemaal niet, als je denkt aan alle hulpverleners, het zorgpersoneel, laboranten en alle anderen die met man en macht strijden tegen het coronavirus.

Muziek staat nooit stil. Die zal altijd blijven klinken en verbinden. Troost, warmte en afleiding bieden voor iedereen die dit nu hard nodig heeft.

Muzikale initiatieven in coronatijd

Op deze pagina brengen we muzikale initiatieven (van onze eigen musici) onder de aandacht. Volg daarnaast facebook, instagram en twitter om op de hoogte te blijven van al het moois dat in de muziekwereld gebeurt.

Concertmagie of thuiscomfort? 

Concertmagie of thuiscomfort? In 2005 de titel van de masterscriptie sociologie van altvioliste Meintje de Roest. Nu is het thema actueler dan ooit en is ze opnieuw op zoek naar het antwoord op deze vraag. Laat jij haar weten wat je meeste mist, nu je geen concerten meer kunt bezoeken? 

Jouw antwoord kan Meintje én ons orkest helpen om in de komende periode beter in te spelen op de wensen en behoeften van onze gasten. Reageren kan via marketing@phion.nl Alvast bedankt!

Concertmagie of thuiscomfort?

75 jaar vrijheid in Nederland

Vieren met muziek

Op 5 mei 2020 vieren we onze vrijheid. Een vrijheid die beperkter is dan anders, maar desondanks nog heel veel mogelijkheden biedt. Als orkest vieren wij alles natuurlijk het liefste met muziek. Dat kan nu helaas niet in gezamenlijkheid. Daarom maakten wij voor jou deze film. Zodat we ondanks onze fysieke afstand toch in vrijheid verbonden blijven door middel van muziek.

75 jaar vrijheid vieren met muziek

Koningsdag in quarantaine

Onze musici spelen in hun eigen straten en wijken, onder andere op Koningsdag. Bekijk hier alvast een filmpje vanuit Borne en kijk op Facebook voor andere plekken waar musici op 27 april het Wilhelmus lieten horen.

Het Wilhelmus tijdens Koningsdag 2020

Club Goud

Met de 'Contactloze Buitenconcerten' vrolijkt Club Goud ouderen op die geen bezoek  mogen ontvangen. Achter hun raam of vanaf het balkon kunnen ouderen genieten van optredens en gewoon even meezingen, zwaaien of dansen op een muzikale serenade. Meerdere musici van ons orkest hebben zich bij dit mooie initiatief aangesloten.

Spotify

Concertmeester Cécile Huijnen maakte voor ons een mindful playlist op Spotify. Een top 10 met een beetje troost, berusting en optimisme, met de stem in de hoofdrol.

'Die stille Stadt’ van Sibelius, zo toepasselijk nu. Er is natuurlijk geen dag zonder Bach. Rouw en hoop gaan samen in Taveners lied door Voces 8. En de ultieme muziek over vrijheid; de opstijgende leeuwerik. Maar ik begin en ik eindig, hoe kan het anders, met de lente.”

Alle dagen muziek

Team Educatie wil in deze onzekere dagen verblijden met lichtpuntjes. De klassieke muziekkalender voor in de  klas www.alledagenmuziek.com is natuurlijk nu ook heel goed thuis te gebruiken. Elke dag vijf minuten klassieke muziek voor kinderen van 7 t/m 10 jaar oud, waarbij je niets nodig hebt.  Een mooie manier om de dag te beginnen of als een vast rustmomentje op de dag.

ClassicFM

Via ClassicFM luister je online naar live-streams van de mooiste klassieke concerten van over de hele wereld.

Onze eigen musici

Bekijk hieronder nog enkele filmpjes van onze eigen musici.

Het Gelders Ensemble | El choclo
ContraBasta
Better Together Global Orchestra's Network