1. Zondagochtendconcerten

Zondagochtendconcerten

Aangenaam wakker worden met klassiek

Heerlijk begin van je dag

Al een aantal jaren zijn de zondagochtendconcerten een groot succes in Arnhem. Uiteraard zetten we ook dit seizoen bij Phion die traditie voort! Laat je meenemen door de musici in de sfeervolle Muzenzaal van Musis. Talentvolle solisten worden vergezeld door kleine ensembles van Phion. In een persoonlijke en intieme sfeer hoor je de mooiste werken van de grote meesters. Extra leuk: de musici geven een toelichting op de stukken. Een heerlijk concert van een uur zonder pauze. Je zondag begon nog nooit zo goed!

Bekijk hieronder alle zondagochtendconcerten van Phion. 

Zondagochtend met Eric Vloeimans

28.03.2021


Classic beyond borders! Nederlands bekendste en kleurrijkste trompettist Eric Vloeimans maakt zijn ‘symfonische’ concerten tot ware happenings waarbij je vergeet dat er pop, jazz of klassiek zou bestaan. Dit jaar is hij terug bij Phion en speelt hij samen met onze koperblazers een nieuw programma. Uniek en verrassend, een ware happening!

Lees meer

Zondagochtend met Alexei Ogrintchouck

dit concert is inmiddels geweest


Phion speelt in kleine bezetting onder leiding van hoboïst Alexei Ogrintchouk. Een musicus van grote klasse die de laatste tijd ook als dirigent naam heeft gemaakt. Hij neemt ons mee in de wereld van Mozart en Haydn. Met onder andere de intieme en elegante kamermuziek in Mozarts Symfonie nr. 29.

Zondagochtend met Erik Bosgraaf

dit concert is inmiddels geweest


Blokfluitconcerten uit de barok met Erik Bosgraaf. Met Phion in ensemblebezetting speelt deze virtuoze blokfluitist een prachtig samengestelde selectie werken van Bach, Telemann en Vivaldi uit de achttiende eeuw met de blokfluit in de hoofdrol. Met naast Erik Bosgraaf eerste fluitist van Phion, Peter Verduyn Lunel.