1. Online concerten

Online concerten

De magische concertbeleving thuis

Online concerten Phion

De magische beleving van een concert thuis meemaken. De komende periode verschijnt elke vrijdag een gratis online concert of hoorspel van het orkest. Bijna net zoals bij een echt avondje uit geniet je bij Phion thuis vanuit je luie stoel van de mooiste klassieke muziek.

Op deze pagina kun je de online streams nog eens herbeleven.

Phion & Wayne Marshall brengen Gershwins Rhapsody in blue

Voor een gouden combinatie zoek je een gouden dirigent. Dan kom je al snel bij Wayne Marshall uit. Niet alleen een getalenteerd jazzmusicus, maar ook een uitstekend klassiek geschoold dirigent. Dit keer maakt hij er spelend en dirigerend weer een waar feest van, dat je nu thuis kunt beleven in deze online stream.

Meer informatie over concert

Phion & Wayne Marshall met Bernsteins West Side Story

In Amerika kom je ze tegen, grootheden als Gershwin en Bernstein die schitterende symfonische muziek hebben geschreven met een onvervalste swinging twist. In deze suite uit Bernsteins West Side Story komen alle bekende melodieën uit de musical voorbij in dit schitterende arrangement voor koperblazers en slagwerk van Eric Crees.

Meer informatie over concert

Hoorspel Strijden voor Vrijheid

Strijden voor Vrijheid is een hoorspel waarin verhalen en muziek samenkomen. Eric Corton schreef vier korte verhalen met ieder een eigen stijl en benadering van de strijd die gevoerd is en nog altijd gevoerd wordt voor vrijheid. In de muziek van onder meer Beethoven, Vaughan Williams en Neutkens klinkt die strijd verder door. Een ode aan strijders op alle fronten.

meer informatie hoorspel

Prokofjev Pianoconcert nr. 5

Een pianorecital van Ramon van Engelenhoven krijg je persoonlijk in je huiskamer met dit streaming concert. En niet alleen deze talentvolle pianist, maar daarbij ook een compleet Phion in een uitvoering van het laatste pianoconcert van Prokofjev. Op de bok: Tianyi Lu.

meer informatie concert

Tsjaikovski Suite nr. 4 

Wie wil je het liefste thuis ontvangen, Mozart of Tsjaikovski? In dit online concert van Phion onder leiding van  dirigent Tianyi Lu krijg je beide heren op de koffie in een heerlijke suite die Tsjaikovski maakte op de muziek van Mozart.

Meer informatie concert

Dvořák Serenade voor blazers

Hoboïst Alexei Orgrintchouk leidt de blazers van Phion in de schitterende Blazersserenade van Dvořák. Een ongecompliceerde serenade in Weense stijl met aansprekende melodieën, weldadige harmonieën en in plaats van het gebruikelijke menuet een galante Boheemse sousedka. En dat rechtstreeks in jouw huiskamer.

bekijk direct  

Dvořák Tsjechische Suite

Hoboïst en dirigent Alexei Ogrintchouk is terug bij Phion. Samen met de musici van het orkest neemt hij je virtueel mee naar het Boheemse platteland in dit online concert met de idyllische Tsjechische Suite van Dvořák. Een suite vol Boheemse volksdansen. Ze komen allemaal voorbij... een gracieuze polka, een galante sousedska en tot slot een opzwepende furiant. Geniet vanuit je woonkamer van ons orkest.

Meer informatie concert

Hoorspel Over Lijden

Met Over Lijden brengen Phion en Eric Corton een uniek hoorspel. Een moderne vertelling over groot en klein menselijk lijden, waarin het verhaal en de muziek van o.a. Igor Stravinsky, John Williams, Gustav Mahler en Johann Sebastian Bach naadloos samenkomen.  

Vergeet je koptelefoon niet voor de meest optimale luisterervaring.

beleef het hoorspel

Dvořák Serenade voor strijkers

Thuis genieten van Dvořáks Serenade voor strijkers. Phion maakt het mogelijk met dit gratis streaming-concert onder leiding van Johannes Leertouwer. Met deze heerlijke compositie haal je de muzikale lentezon letterlijk in huis.

Meer informatie concert

Concert in Huis

Concert in Huis is het livestream- en registratieplatform van Classic.nl en een aantal orkesten. Dit platform is ten tijde van corona ontwikkeld om live vanuit je huiskamer en tegen een kleine vergoeding concerten van Nederlandse toporkesten bij te wonen. Phion biedt via dit platform ook enkele concerten aan.

Let op: Voor het bekijken van deze streams heb je een (gratis) account bij Classic.nl en een stabiele, sterke WIFI verbinding of een vaste ethernet verbinding nodig. 

Kerstconcert met Mahler

Phion zet de Mahler kersttraditie voort, met het Adagietto uit Symfonie nr. 5 en de twinkelende liederen uit Des Knaben Wunderhorn met mezzosopraan Christianne Stotijn. Op de bok chef-dirigent Otto Tausk. Een Kerstconcert vol rijke melodieën, symfonische schoonheid en warme romantiek.

Lees de 4 sterren recensie of de programmatoelichting, inclusief liedteksten van dit bijzondere concert.

naar de stream