1. Lunchconcerten

Lunchconcerten

Geniet van klassiek tijdens het middaguur

Muzikale break

Altijd een groot succes de lunchconcerten van ons orkest in Arnhem. Een half uurtje genieten van klassieke muziek rond het middaguur. Of je nu een door de wol geverfde bezoeker bent, of net je eerste stappen in de klassieke wereld zet. Een lunchconcert is een welkome ‘break’ van je dag. Dirigent en orkest geven een voorproefje op de concertreeks die volgt in die week. Tijdens het lunchconcert bepaalt de dirigent welke fragmenten en welke werken er gespeeld worden.

De gratis lunchconcerten vinden verschillende keren per jaar plaats op woensdagmiddag van 12.30-13.00 uur in Musis Arnhem.

Let op: vanwege coronamaatregelen, moet je vooraf wel een ticket reserveren via Musis Arnhem. 

Lunchconcert met Nikolai Alexeev

07.04.2021

Als één van de meest vooraanstaande vertegenwoordigers van de befaamde Russische directietraditie zit de muziek van Rachmaninov bij dirigent Nikolai Alexeev in het bloed. Tijdens het lunchconcert worden delen van zijn Tweede symfonie ten gehore gebracht en Alexeev maakt van elke maat een belevenis.

Lees meer

Lunchconcert met Ben Glassberg

12.05.2021

Dat Ben Glassberg is uitgegroeid tot een vooraanstaand dirigent bewijst wel zijn overwinning van het toonaangevende dirigentenconcours in Besançon drie jaar geleden. Ook als gastdirigent bij het orkest kreeg hij enthousiaste reacties van pers en publiek. Nu is hij weer terug en leidt hij Phion tijdens dit lunchconcert door delen uit Moessorgski's Schilderijententoonstelling.

Lees meer

Lunchconcert met Sascha Goetzel

dit concert is inmiddels geweest

De Oostenrijkse dirigent Sascha Goetzel staat bekend om zijn charismatische persoonlijkheid en een stilistische zorgvuldigheid. Met zijn brede ervaring weet hij tijdens dit lunchconcert het beste in ons orkest naar boven te halen. Het orkest speelt tijdens deze muzikale lunch verschillende delen uit Serenade nr. 2  van Brahms.

Lunchconcert met Wayne Marshall

dit concert is inmiddels geweest

Swing kun je niet leren, dat moet je voelen. En als je dan als dirigent ook het klassieke vak verstaat, dan heb je een gouden combinatie. Dirigent Wayne Marshall is niet alleen een getalenteerd jazzmusicus, maar ook een uitstekend klassiek geschoold dirigent. Samen met het orkest maakt hij van dit lunchconcert, waarbij West Side Story wordt gespeeld, een waar feest!