1. Kamermuziekserie

Kamermuziek

Drie concerten in intieme setting

Kamermuziek in 2023-2024

Drie prachtige, intieme kamermuziekconcerten voor alle liefhebbers. Luister naar Beethoven, de kleuren van het symfonieorkest en muziek om mee te vieren en herdenken. Elk concert is uniek en staat garant voor optimaal genieten. De concerten zijn te beluisteren bij de kleinere podia of kerken in Gelderland en Overijssel.

bekijk de brochure

Rondom Beethoven 

Phion Ensemble

29.10.2023 - 19.11.2023

In een Beethoven Festival mag een kamermuziekprogramma natuurlijk niet ontbreken. Zijn Septet, het Nonet van tijdgenoot Louis Spohr én een toelichting over de tijdgeest waarin deze werken werden gecomponeerd, werpen een extra licht op de symfonieën en op het genie Beethoven.

lees meer

De kleuren van het symfonieorkest

Phion Ensemble

26.01.2024 - 11.02.2024

Maak kennis met het kleurenpalet van een symfonieorkest. Luister naar muziek van o.a. Mozart, Dvořák en Poulenc door de verschillende instrumentgroepen. Hoe ze samen klinken hoor je als afsluiting, wanneer het hele ensemble een speciaal arrangement speelt van een suite uit de Notenkraker van Tsjaikovski.

lees meer

Vieren en herdenken

Phion Ensemble 

26.04.2024 - 05.05.2024

Een programma waarin we terugkijken en reflecteren. Jesse Laport, spoken word artist, neemt ons mee in een verhaal waarin gevierd en herdacht wordt, met muziek van o.a. Brahms en Stravinsky.

lees meer

Passie voor Bach

Een must voor elke Bachliefhebber

Voor het vierde achtereenvolgende seizoen werken Phion en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede samen in de serie Passie voor Bach. 

Bij Passie voor Bach staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. De concerten worden uitgevoerd door Ensemble Himmelsburg; Phion-musici met een diepe passie voor Bach, aangevuld met vioolsoliste Carla Leurs en klavecinist en organist Pieter Dirksen, die tevens de muzikale leiding heeft. Elk concert in deze reeks heeft een eigen thema.

Ontdek de concerten in deze serie:

Enschede Steenwijk Zwolle