1. Grensverleggend

Grensverleggend

Klassiek met een uitdaging

Phion Grensverleggend

Klassieke muziek met een uitdaging. Dit seizoen bieden we een aantal bijzondere concerten, die elk op een eigen manier de grens van klassieke muziek oprekken. Luister naar de verklanking van de Amerikaanse verkiezingen, ontdek de geheimen van Tsjaikovski’s Vijfde symfonie of ga voor een snufje experiment. Bekijk hieronder alle grensverleggende concerten.

Welke grens zoek jij op?

Classsh

01.10.2020 - 10.10.2020


Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert. Laat je naar binnen leiden door de muziek van de dj, neem je drankje mee en laaf je aan de betoverende klanken van het orkest. De traditionele kaders vallen weg bij Classsh, maar aan artistieke kwaliteit wordt nooit getornd. Een boeiende ontmoeting tussen traditie en beleving van nu. Geen etiquette, wel intimiteit en prachtige muziek.

Lees meer

The US election 2020

19.11.2020 - 21.11.2020


Vier jaar president Trump deden Amerika en de rest van de wereld op hun grondvesten schudden. Wordt het na de verkiezingen weer Donald Trump of komt er een nieuw gezicht? Eelco Bosch van Rosenthal, NOS correspondent in de Verenigde Staten en Amerikakenner bij uitstek, laat zijn licht schijnen over deze spannende verkiezingen terwijl Phion onder leiding van Jamie Phillips een aantal werken van Amerikaanse bodem speelt.

Lees meer

Maestro Jules Onthult: Tsjaikovski's Vijfde

25.02.2021 - 28.02.2021


Let op: voorlopige programmering

Hoe zetten componisten ideeën, gevoelens en ervaringen om in muziek? Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken en neemt dit keer Tsjaikovski’s Vijfde symfonie onder de loep. Voor de pauze vertelt Jules van Hessen, en speelt Phion belangrijke fragmenten, bijzondere solo’s en opvallende overgangen. Na de pauze hoor je het complete stuk zoals je het nog nooit hebt gehoord!

Lees meer

Dominic Seldis presenteert

23.04.2021 - 25.04.2021


Let op: voorlopige programmering

Iedereen kent Dominic Seldis als het vrolijke, charmante jurylid van het populaire programma Maestro die met zijn typisch Engelse humor de beginnende dirigenten van stevig commentaar voorziet. Dit keer verschijnt hij echter in een van zijn andere rollen - als geboren verteller - en neemt hij je samen met Phion onder leiding van Jurjen Hempel, mee in een prachtig samengesteld programma.

Lees meer