1. Grensverleggend

Grensverleggend

Klassiek met een uitdaging

Phion Grensverleggend

Klassieke muziek met een uitdaging. Dit seizoen bieden we een aantal bijzondere concerten, die elk op een eigen manier de grens van klassieke muziek oprekken. Luister naar de verklanking van de Amerikaanse verkiezingen, ontdek de geheimen van grootmeesters of ga voor een snufje experiment. Bekijk hieronder alle grensverleggende concerten.

Welke grens zoek jij op?

LAVALU & Phion - Midair

19.12.2020

De Arnhemse componiste, pianiste en zangeres LAVALU  flirtte in haar eerste theaterprogramma Solitary High met Debussy, Satie en Schubert. In opvolger Midair maakt het nachtelijk dromen plaats voor leven. Satie wijkt voor Bach, Debussy voor Pärt. Samen met een ensemble van Phion haalt ze de hekken voor je hart weg met kamermuziek van nu. Muziek om je ogen bij te sluiten en je mee te laten voeren. Ziltig. Roerend. Zalig. 

Lees meer

Maestro Jules Onthult: Schubert Symfonie nr. 8

25.02.21 - 28.02.2021

Ooit wel eens willen weten hoe die beroemde componisten dat nou deden? Hoe ze hun ideeën, gevoelens en ervaringen omzetten in muziek? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken in Maestro Jules Onthult. In dit programma neemt hij Schuberts Achtste symfonie ‘Unvollendete’ onder de loep.

Ontdek het concert

Classsh

dit concert is inmiddels geweest


Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert. Laat je naar binnen leiden door de muziek van de dj, neem je drankje mee en laaf je aan de betoverende klanken van het orkest. De traditionele kaders vallen weg bij Classsh, maar aan artistieke kwaliteit wordt nooit getornd. Een boeiende ontmoeting tussen traditie en beleving van nu. Geen etiquette, wel intimiteit en prachtige muziek.

The US election 2020

dit concert is inmiddels geweest


Vier jaar president Trump deden Amerika en de rest van de wereld op hun grondvesten schudden. Wordt het na de verkiezingen weer Donald Trump of komt er een nieuw gezicht? Eelco Bosch van Rosenthal, NOS correspondent in de Verenigde Staten en Amerikakenner bij uitstek, laat zijn licht schijnen over deze spannende verkiezingen terwijl Phion onder leiding van Jamie Phillips een aantal werken van Amerikaanse bodem speelt.