1. Grensverleggend

Grensverleggend

Klassiek met een uitdaging

Phion Grensverleggend

Klassieke muziek met een uitdaging. Dit seizoen bieden we een aantal bijzondere concerten, die elk op een eigen manier de grens van klassieke muziek oprekken. Ervaar klassieke muziek met een spirituele lading, luister naar de verklanking van de Amerikaanse verkiezingen of ga voor een snufje experiment.

Bekijk hieronder alle grensverleggende concerten. Liever voordelig genieten van deze concerten met een serie? Bekijk de mogelijkheden voor een grensverleggende serie in Nijmegen en Arnhem.

Welke grens zoek jij op?

Symphony of Sorrowful Songs

11.09.2020 - 11.10.2020

Dit concert geeft aan het begrip ‘luisteren’ een nieuwe lading. Het patroon van herhaling en variatie in het Pianoconcert van Joep Franssens neemt je mee op reis naar een dieper bewustzijn. Górecki’s intense Symfonie nr. 3 met de titel Symphony of Sorrowful Songs, leidt je langs steeds veranderende klankvelden waarin sopraan Katrien Baerts haar hartverscheurende treurzangen legt. Een bijzonder hedendaags concert onder leiding van Otto Tausk.

Lees meer

Classsh

01.10.2020 - 10.10.2020

Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert. Laat je naar binnen leiden door de muziek van de dj, neem je drankje mee en laaf je aan de betoverende klanken van het orkest. De traditionele kaders vallen weg bij Classsh, maar aan artistieke kwaliteit wordt nooit getornd. Een boeiende ontmoeting tussen traditie en beleving van nu. Geen etiquette, wel intimiteit en prachtige muziek.

Lees meer

The US election 2020

19.11.2020 - 21.11.2020

Vier jaar president Trump deden Amerika en de rest van de wereld op hun grondvesten schudden. Wordt het na de verkiezingen weer Donald Trump of komt er een nieuw gezicht? Eelco Bosch van Rosenthal, NOS correspondent in de Verenigde Staten en Amerikakenner bij uitstek, laat zijn licht schijnen over deze spannende verkiezingen terwijl Phion onder leiding van Jamie Phillips een aantal werken van Amerikaanse bodem speelt.

Lees meer

Maestro Jules Onthult: Tsjaikovski's Vijfde

25.02.2021 - 28.02.2021

Hoe zetten componisten ideeën, gevoelens en ervaringen om in muziek? Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke meesterwerken en neemt dit keer Tsjaikovski’s Vijfde symfonie onder de loep. Voor de pauze vertelt Jules van Hessen, en speelt Phion belangrijke fragmenten, bijzondere solo’s en opvallende overgangen. Na de pauze hoor je het complete stuk zoals je het nog nooit hebt gehoord!

Lees meer

Dominic Seldis presenteert

23.04.2021 - 25.04.2021

Iedereen kent Dominic Seldis als het vrolijke, charmante jurylid van het populaire programma Maestro die met zijn typisch Engelse humor de beginnende dirigenten van stevig commentaar voorziet. Dit keer verschijnt hij echter in een van zijn andere rollen - als geboren verteller - en neemt hij je samen met Phion onder leiding van Jurjen Hempel, mee in een prachtig samengesteld programma.

Lees meer