1. Vivaldi - Four Seasons Recomposed

Vivaldi - Four Seasons Recomposed

28.10.2023 - 10.11.2023

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

 • Christian Schumann - dirigent
 • Cécile Huijnen - viool

 • Richter Vivaldi /The four seasons recomposed

Bestel bij deze locaties

 • Arnhem - Musis 28.10.2023 - 20:00 
  € 23,00 - € 58,00
  bestel kaarten
 • Zutphen - Theater Hanzehof & Buitensociëteit 29.10.2023 - 14:00 
  € 32,00
  bestel kaarten
 • Enschede - Muziekcentrum 10.11.2023 - 20:00 
  € 22,00 - € 49,00
  bestel kaarten

Klassieke muziek in een verfrissende remix

Cécile Huijnen neemt afscheid van het orkest, in Arnhem, Zutphen en Enschede. Hiervoor koos ze een bijzonder stuk: Four Seasons Recomposed. Het bekende De vier jaargetijden van Vivaldi in een remix van componist Max Richter. Klassieke muziek zoals je het niet gauw zult horen, onder leiding van dirigent Christian Schumann. 

Voormalig concertmeester Cécile Huijnen soleert

Dit concert onder leiding van de Duitse dirigent Christian Schumann heeft een bijzonder tintje. Het is het afscheidsconcert van voormalig concertmeester Cécile Huijnen. Meer dan 23 jaar vervulde ze die rol met hart en ziel, eerst in Het Gelders Orkest, daarna in Phion. In al die jaren is ze van onschatbare waarde geweest voor de artistieke kwaliteit van het orkest. Op haar eigen verzoek soleert ze niet met een groot regulier vioolconcert maar met een wel heel bijzondere compositie.

Vivaldi in de remix

Vivaldi’s bekendste werk, De vier jaargetijden, in een versie zoals je het niet gauw zult horen. Componist Max Richter maakte van de beroemde vioolconcerten een echte remix, in de beste zin van het woord. Op basis van de melodieën liet hij zijn fantasie de vrije loop. Hij transformeerde ze, maakte ze groter of juist kleiner, nam er kleine motieven uit die hij verwerkte op een bijna minimal-achtige manier en voegde geheel eigen klanken toe. Maar altijd met respect voor de oorspronkelijke muziek. En met resultaat, want deze versie is minstens even populair als het origineel.

Een gesprek tussen Cécile Huijnen, Mathieu van Bellen en Bas Treub over het concertmeesterschap:
Lees het artikel hier

Dit vind je misschien ook leuk