1. Yang Yang Cai speelt Saint-Saëns’ Vijfde pianoconcert

Yang Yang Cai speelt Saint-Saëns’ Vijfde pianoconcert

21.10.2022 - 23.10.2022

Concertinformatie

 • Tung-Chieh Chuang - dirigent
 • Yang Yang Cai - piano

 • Berlioz Ouverture 'Le corsaire'
 • Saint-Saëns Pianoconcert nr. 5 ‘Egyptische’
 • Franck Symfonie in d

Bestel bij deze locaties

 • Doetinchem - Schouwburg Amphion 21.10.2022 - 20:00 
  € 39,50
  bestel kaarten
 • Arnhem - Musis 22.10.2022 - 20:00 
  € 23,00 - € 58,00
  bestel kaarten
 • Enschede - Muziekcentrum 23.10.2022 - 14:30 
  € 22,00 - € 49,00
  bestel kaarten

Met veelgevraagd gastdirigent Tung-Chieh Chuang

Pianiste Yang Yang Cai speelt Saint-Saëns. Met het Pianoconcert nr. 5 brengt ze Arabische motiefjes in een geheel Frans programma. Want ook het debuut van veelgevraagd gastdirigent Tung-Chieh Chuang bij Phion wordt gevierd met Franse werken, en wel van César Franck en Berlioz. Levendig, exotisch en flamboyant, in Amphion Doetinchem, Musis Arnhem, Muziekcentrum Enschede.

Egyptisch pianoconcert

Het Oosten kent vele gezichten, van het verre tot het nabije. Oosters klinkt de naam van pianiste Yang Yang Cai, maar ze is een echte Nederlandse met Chinese wortels. Ze studeerde enkele jaren geleden met de hoogste onderscheiding af en is meervoudig prijswinnares op diverse YPF-concoursen. Inmiddels is ze al op vele nationale- en internationale podia te horen geweest. In dit geheel Franse programma van Phion speelt zij het exotische Vijfde Pianonconcert van Saint-Saëns. Gecomponeerd op vakantie in Egypte klinkt het werk met zijn vele Arabische motiefjes als een levendige soek in het Midden-Oosten.

Franse symfonie

Uit het Verre Oosten komt de Taiwanese dirigent Tung-Chieh Chuang. In 2015 winnaar van het prestigieuze Malko Dirigentenconcours in Kopenhagen en inmiddels chef-dirigent van de Bochumer Symphoniker. Hij is een veelgevraagd gastdirigent in Europa. Voor zijn debuut bij Phion leidt hij het orkest in de Symfonie in d van César Franck. Het is de enige symfonie die hij componeerde en behoort samen met de Fantastique van Berlioz tot de grootste van het negentiende-eeuwse Frankrijk. Van diezelfde Berlioz opent het concert met de flamboyante en grillige ouverture Le Corsaire. Net als het werk van Saint-Saëns een vakantiecompositie, met als decor de levendige haven van Nice.

Dit vind je misschien ook leuk