Rebelse schoonheid

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen


Uitdagend muziektheater

Hoe overleef je in een wereld die extreem maakbaar en tegelijkertijd chaotisch is? Rond dit thema bedachten drie rebelse leden van Phion een intrigerend programma. Een prachtige voorstelling onder leiding van dirigent Alexander de Blaeij bij de theaters van Haaksbergen, Ede, Dinxperlo en Hardenberg waarin de muziek van Strauss, Mahler en Humperdinck aangenaam botst met muziek van nu. Een ware beleving voor je zintuigen!

Rebels

Met sopraan Martina Prins en een ensemble van 17 musici – een mini symfonieorkest – scheppen zij door muziek orde in de chaos van het menselijk bestaan. Het is uitdagend muziektheater waarin zonder pardon alle muzikale zekerheden overboord gegooid worden. Dat gaat met een lach en een traan, met tragedie en komedie, met hoogstaande klassieke muziek en populaire deunen. Een onontwarbare kluwen aan emoties die je als luisteraar in een aangename chaotische vertwijfeling achterlaat.

Schoonheid

De voorstelling verbindt Johann Strauss en Richard Strauss genadeloos aan elkaar en laat opera en operette zonder gêne in elkaar overlopen. De Radetzky Mars staat naast liederen van Mahler en geen groter tegenstelling dan devoot biddende kinderen en een ijzingwekkend krijsende heks in Humperdincks Hans en Grietje. Of lijken alle chaotische dissonanten niet op te wegen tegen de bevrijdende consonanten die ons leven ondanks alles orde en houvast geven? Laat dat maar aan de universele schoonheid van de muziek over. Als je wilt weten hoe, schroom dan niet naar deze prikkelende voorstelling te komen.