Fidelio

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Kelly God - sopraan
  • Bastiaan Everink - bariton
  • Bryan Register - tenor
  • Consensus Vocalis - koor
  • Alistair Digges - koordirigent

  • Beethoven Fidelio

Enige opera die Beethoven ooit schreef

Een prachtige nieuwe interpretatie van Beethovens enige opera over tirannie en het gevecht om vrijheid. Dat is Fidelio van de Nederlandse Reisopera, begeleid door Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Over sterke karakters, onoverwinnelijke echtelijke trouw en hoop. 

In Fidelio wisselt de vrouwelijke hoofdpersoon, Leonore, van identiteit en zet als man ‘Fidelio’ alles op het spel om haar geliefde uit een diepe kerker te bevrijden. De Reisopera ontwikkelde deze operaproductie samen met Der Kongelige Opera (Kopenhagen) en Teatr Wielki (Warschau).

Beethoven schudde de muzikale wereldorde door elkaar en zijn enige opera Fidelio draagt zijn sterke signatuur. De muziek omarmt de diepten van wanhoop en extatische hoop van de ziel. De rollen vereisen buitengewone zangstemmen. In de rol van Leonore schittert dan ook de internationaal vermaarde Nederlandse sopraan Kelly God.

Het verhaal

De edelman Florestan (wat betekent: de wilde en actieve) is ten onrechte gevangengezet door zijn politieke tegenstander, gouverneur Pizarro. Leonore heeft zichzelf vermomd als een jonge man, Fidelio (‘trouw’), en gaat in de gevangenis werken om haar man te redden. Marzelline (de dochter van gevangenisbewaarder Rocco) wordt verliefd op Fidelio. De situatie escaleert.

Gezongen in het Duits met Nederlandse en Engelse boventiteling.
De opera duurt 2 uur en 30 minuten, inclusief een pauze.

Met medewerking van

Mini docu - Fidelio

Dit vind je misschien ook leuk