1. NRO: Die Zauberflöte

Die Zauberflöte

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Alistair Digges - koordirigent
  • Nederlandse Reisopera - opera
  • Consensus Vocalis - koor

  • Mozart Die Zauberflöte

Mozarts geliefde opera in een semi-concertante versie

Die Zauberflöte is voor veel mensen de meest bekende en meest geliefde opera van Wolfgang Amadeus Mozart.  Een sprookjesachtig verhaal gecombineerd met fabelachtige muziek. Wie kent niet de beroemde aria van de Koningin van de Nacht?

Het verhaal

Het is 25 jaar na het tragische overlijden van de Koning van de Zon. De Koningin van de Nacht regeert met ijzeren vuist over de wereld, met desastreuze gevolgen. Lukt het Tamino en Pamina om het evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke te herstellen? Is de verdorde aarde nog te redden van een onafwendbare klimaatcrisis? Of pakken de kinderen de handschoen op?

Wat is semi-geënsceneerd?

Dit wil zeggen dat er geen decor te zien is, maar wel theaterbelichting. De voorstelling is geen ‘statisch’ concert want de zangers acteren en zingen volgens een aangepaste regie. De zangers dragen geen echte toneelkostuums, maar wel kleding die past bij de handeling en bij hun rol. Het orkest zit niet in de orkestbak maar op het toneel en is onderdeel van het toneelbeeld. 
Alle muziek uit de opera wordt uitgevoerd, alle geliefde aria’s zitten in de voorstelling. De hele originele cast, koor Consensus Vocalis en de musici van Phion spelen mee in de productie.

Gezongen in het Duits met Nederlandse en Engelse boventiteling. De opera duurt 3 uur en 10 minuten, inclusief een pauze.

Cast

Pamina: Isabel Weller, Tamino: David Kerber, Papageno: Modestas Sedlevičius, Papagena: Ekaterina Protsenko, Königin der Nacht: Sophia Theodorides, Sarastro: Petri Lindroos, 1. Dame: Kristina Bitenc, 2. Dame: Polly Leech, 3. Dame: Anna Traub en Monostatos: Mark Omvlee.

 

Met medewerking van

Trailer Die Zauberflöte

Dit vind je misschien ook leuk