1. Kerstconcert met Mahlers Derde symfonie

Kerstconcert met Mahlers Derde symfonie

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Consensus Vocalis - koor

  • Mahler Symfonie nr. 3

Mahler raakt op een manier die je zelden meemaakt 

Phion, kerst en Mahler horen bij elkaar. Het orkest heeft een mooie traditie opgebouwd om met kerst één van Mahlers symfonische werken uit te voeren. Mahlers Derde is niet zomaar een symfonie. Het is een monument, met een grootsheid en intensiteit die je zelden meemaakt. Onder leiding van de ervaren dirigent Claus Peter Flor wordt dit werk gespeeld. Bijna 120 jaar nadat een voorloper van Phion Nederland liet kennis maken met Mahlers muziek en in Musis Arnhem de première gaf van zijn Derde symfonie. Geniet van een imposant kerstconcert met een verhaal van de liefde in Enschede, Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen.

Mahler met kerst

Phion, kerst en Mahler zijn drie begrippen die je bijna in één adem kunt noemen. Het orkest heeft een mooie traditie opgebouwd om met kerst één van Mahlers symfonische monumenten voor het voetlicht te brengen. En dat is niet voor niets: het was een voorloper van Phion, de Arnhemsche Orkest Vereeniging o.l.v Martin Heuckeroth, die in 1903 in Musis Sacrum met de Derde symfonie voor het eerst orkestmuziek van Mahler in Nederland uitvoerde. Om die reden kiest Phion in het jaar dat Musis Sacrum 175 jaar bestaat voor diezelfde Derde symfonie om de traditie van Mahler-kerstconcerten voort te zetten,

De imposante Derde

Mahlers Derde is niet zomaar een symfonie. Met zijn lengte van honderd minuten is het misschien wel de langste symfonie ooit geschreven. Een symfonie die in zes delen een schitterend verhaal vertelt volgens de deeltitels die Mahler er oorspronkelijk aan gaf. Zo horen we de bloemen op het veld, de dieren in het woud, de mensen op aarde en de engelen in de hemel. Maar het mooist is het slot met het verhaal van de liefde. Voor dit alles vraagt Mahler een altsolo, een koor van vrouwen en kinderen en een groot orkest. Met zijn meer dan veertig jaar ervaring is Claus Peter Flor de ideale dirigent voor deze imposante symfonie.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Phion.

Met medewerking van