Kasteelconcerten

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Charmskwartet - ensemble

  • Milhaud Delen uit strijkkwartetten
  • Franck Delen uit strijkkwartetten
  • Fragmenten uit Proust Op zoek naar de verloren tijd
  • Fragmenten uit Proust Uit de memoires van Céleste Albaret

Het Charmskwartet en de magische wereld van Marcel Proust

Op de schitterend gelegen Geldersche kastelen komt de wereld van Marcel Proust tot leven. Het Charmskwartet neemt u mee naar Prousts magische wereld, zoals die van de toverlantaarn waar de jonge Marcel avonden lang naar kon kijken, waar tijd en ruimte, geur en kleur in elkaar overvloeien en waar het meest alledaagse een onvermoede glans krijgt.

Bekijk de flyer 

Darius Milhaud en César Franck

De tekstfragmenten worden omlijst door muziek van Darius Milhaud, die in dezelfde tijd in Parijs werkte, en van César Franck, wiens strijkkwartet het laatste werk was dat Proust live kon beluisteren.

Welkom in het universum van Proust

De kleur van meidoornbloesem op het altaar van de dorpskerk; de tragedie van een uitgestelde nachtzoen; de ontdekking van de onbegrensde mogelijkheden van de kunst: welkom in het universum van een van de meest bewonderde maar minst gelezen schrijvers uit de westerse literatuur. Marcel Proust schiep een gevoelswereld met vele dimensies. De laatste tien jaar van zijn leven sloot hij zich van de buitenwereld af om zich volledig aan zijn werk te wijden. In bed, in zijn met kurk beklede kamer, sliep hij overdag en schreef hij 's nachts over de wereld; over zijn wereld, die aan het verdwijnen was. Op 18 november 1922 stierf hij, op 51-jarige leeftijd, de laatste drukproefcorrecties nog in zijn hand.

Musici Charmskwartet

Arthur Ornée      viool
Alexej Pevzner   viool
Bart Peters        altviool
Inge Grevink      cello

Alle leden van het Charmskwartet musiceren bij Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel

De Kasteelconcerten zijn een samenwerking van Stichting Vrienden van Phion, Geldersch Landschap & Kasteelen en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

 

 

Met medewerking van

  • Charmskwartet ensemble

Recensie

Een van de Vrienden van Phion, de heer Willem van Katwijk bezocht ons Kasteelconcert van 15 januari op Kasteel Rosendael in Rozendaal en schreef daar een mooie recensie over. Hartelijk dank! 
De recensie lees je hier.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit vind je misschien ook leuk