1. Kasteelconcert Den Alerdinck

Kasteelconcert Den Alerdinck

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Valerius Ensemble - ensemble

Het Valerius ensemble en de Franse muziek

Op zondag 7 mei geeft het Valerius Ensemble een concert in Havezathe den Alerdinck in Laag Zuthem, vlakbij Zwolle. Het ensemble zal een grotendeels Frans georiënteerd programma laten horen met werken van Ravel, Rossini, Damase en Thiriet. Na afloop van het concert is er de mogelijkheid voor kleine een rondleiding door het kasteel. Kaarten zijn te koop via de Nationale Theaterkassa.

Het Valerius Ensemble

Het Valerius Ensemble is opgericht in 1988 door musici uit het toenmalig Orkest van het Oosten. In de inmiddels 35 jaar dat het ensemble bestaat is er een zeer uitgebreid repertoire opgebouwd, met muziek uit de klassieke periode tot en met de hedendaagse composities. De brede samenstelling van het ensemble, bestaande uit strijkers, blazers en piano, maakt het mogelijk in een groot aantal verschillende bezettingen te spelen. Eén van de vaste bezettingen is het blaaskwintet, gevormd door de solo-blazers uit Phion.

Alle leden van het Valerius Ensemble musiceren bij Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Het Kasteelconcert wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Phion.

Met medewerking van

Rondleiding op het kasteel

De(n) Alerdinck is een havezate in Laag Zuthem, een dorp bij Heino in de Overijsselse gemeente Raalte. De naam werd rond 1500 voor het eerst genoemd en is waarschijnlijk afkomstig van twee boerenerven: het Groot Alerdinck en het Klein Alerdinck. Na het concert krijgt u er een kleine rondleiding.

Dit vind je misschien ook leuk